Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

  • مبل و تختخواب خودتو در مبل ها بفروش
  • فروشگاه اینترنتی مبل ها
  • خرید اینترنتی و ارسال انواع مبل و تخت خواب سراسر ایران
  • تخت خواب فلزی
  • خرید مبل تختخوابشو

  • مبل و تختخواب خودتو در مبل ها بفروش
  • سایت خرید مبل تختخوابشو مبل ها
  • زندگی راحت با سایت مبل ها
  • فروشگاه اینترنتی مبل و تخت خواب
  • تولید و توزیع انواع مبل و تخت خواب سراسر کشور
  • تضمین مطابقت محصول و بیمه سلامت در حمل
  • نظرات مشتریان پس از دریافت کالا
  • خرید سرویس ناهار خوری
  • خرید مبل و کاناپه
  • خرید مبل و کاناپه
  • خرید مبل تختخوابشو
  • مبل سلطنتی و استیل
  • مبل ال
  • تخت خواب
  • خرید انواع سرویس خواب
  • خرید سرویس خواب طرح موج کد 3818
  • مبل تختخوابشو مدل سارا

*** سامانه نشر اگهی ساباتاج***
اگهی همسریابی هددبر :
ازدواج سفید کی پایه هست ؟ اسمم حمید هست 37 سالمه قدم 175 وزنم 70 گیلان زندگی میکنم هر بیاد باهاش زندگی میکنم فقط لاغر باشه و خودش بیاد به زندگی گیلان زندگی کنیم و بشه هم بریم از ایران عالی
این ای دی منه توی تلگرام یا انیستاگرام پیام بده mynatilos پیام بده حرف بزنیم
پروفایل همسریابیبرای مشاهده پروفایل کاربر در هددبر اینجا (.کلیک کنید)
اگهی همسریابی سایت هددبر mynatilos@ ای دی تلگرام
Instagram ID : mynatilos
***پایان متن اگهی همسریابی ***

چگونه ميتوان روكش مبل (مبلهاي پارچه اي) را تميز كرد؟

چگونه ميتوان روكش مبل (مبلهاي پارچه اي) را تميز كرد؟
انواع اسفنجها را نام برده و توضيح مختصري در مورد آنها ذكر نمائيد؟
انواع اسفنجها
عبارتند از: 1) فوم 2) اسفنج معمولي

بهترين نوع اسفنج يورتان نام دارد كه از نظر وزن به مراتب سنگين تر از ديگر اسفنج ها مي باشد. اسفنجهاي معمولي از نظر وزن سبكترند حتي اگر از نظر حجمي چند برابر اسفنج يورتان باشند. فوم ها نيز خود به دو دسته تقسيم مي گردند: فوم هاي سرد و فوم هاي گرم و توضيح اينكه فوم ها فشرده تر و سنگين تر از اسفنجها مي باشند.

 

براي مواد داخل تشك مبل هاي دو تشكه ، استفاده از الياف بهتر است يا فوم؟
به لحاظ نماي ظاهري مبلمان كار شده با فوم زيباتر و شكيل تر هستند و در تشك مبلمان استيل از فوم استفاده مينمايند، اما براي مبلمان راحتي، بهتر است از الياف ها استفاده نمود چراكه راحت تر مي باشند و نيز از جمله مزاياي مبلمان راحتي كار شده با الياف اين است كه با توجه به انعطاف پذيري الياف ها مي توان براحتي و با چند ضربه دست از كناره هاي تشك، باعث تغيير شكل تشك شد.

 

آيا با چند بار شستشوي مبل با شامپو من ، حالت و كيفيت پارچه رومبلي تغيير مي كند؟
اگر شستشوي مبلمان با شامپو من بصورت دائم، پيوسته و البته غير اصولي باشد پارچه كيفيت خود را از دست خواهد داد.

 

درباره محصولات سندبلاست شده توضيح دهيد.
محصولات سندبلاست شده كه به تازگي وارد صنعت مبلمان شده است به شرح زير ساخته و پرداخته مي شوند:
پس از اتمام نجاري كارهاي خام را بوسيله شن ، شن شور مينمايند و با اين كار شيارهاي چوب نمايان ميشود و در نتيجه پس از رنگ شدن محصولات سندلاست شده هرگز بروي آنها خش نمي افتد.

 

واردات چوب از كدام كشورها صورت ميگيرد و بهتربن چوب از كدام كشور وارد ميشود؟
عمده واردات چوب ايران از كشورهاي آسياي ميانه صورت ميگيرد. روسيه، گرجستان و ارمنستان در اين بين بيشترين سهم را در صادرات چوب به ايران به خود اختصاص داده اند. با كيفيت ترين چوبهاي وارداتي به ايران، مربوطه به كشور روسيه و بنامهاي نراد، نوئل و انواع كاجها ميباشند. البته با كيفيت ترين چوب راش مي باشد كه در اين بين چوب راش ايران در دنيا از شهرت و مقبوليت بسزائي برخوردار است.

 

براي براق نمودن برنزهاي بكار رفته در مبل چه بايد كرد؟
با استفاده از پارچه يا ابر آغشته به بنزين و يا پارچه يا ابر آغشته به شاپان قادر خواهيد بود كه برنزهاي مبلمان خود را براق نمائيد.
آيا اين امكان وجود دارد كه از روكش پلاستيكي بجاي لباس مبل استفاده نمود؟
روكش هاي پلاستيكي در نواحي مرطوب باعث تعريق مبل و خراب شدن چوب و پارچه رومبلي مي گردد.
از بين بردن شکافها و ترکهاي محل اتصال مصنوعات چوب روسي
با توجه به تنوع مصنوعات چوبي که در ايران با چوب روس عرضه مي شوند و البته از محبوبيت لازم در بين مردم نيز برخوردار است، برآن شديم تا به پاره اي از ابهامات موجود در مورد اينگونه مصنوعات چوبي پاسخ دهيم و اين باب را با پاسخ به سئوالي که از جانب تعدادي از هموطنان عزيزمان در وب سايت فارست مبل مطرح شده است آغاز مي نمائيم؛ سئوال مطرح شده در خصوص ترکهاي ايجاد شده در محل اتصالات اينگونه مصنوعات مي باشد.

در ابتدا بايد به اين نکته توجه شود که ايجاد شکافهاي سطحي، خصوصا در محل اتصال مصنوعات چوبي ساخته شده از چوب روس يک امر طبيعي و به دليل تغيير درجه دماي محيط مي باشد، چرا که طبق اصل انبساط و انقباض مواد، چوبها هم در محيط هاي سرد و گرم دچار تغيير اندازه مي شوند، که البته اين انبساط و انقباض در چوبهاي روس شديدتر بوده و در نتيجه معمولا در محل اتصال اينگونه مصنوعات چوبي ترکهاي سطحي و بندرت شکافهاي عميقي ايجاد مي گردد. حال با ذکر اين مقدمه ميتوانيد از روش هاي زير براي تعمير مصنوعات چوبي خود استفاده نمائيد:

حالت اول: اگر ميزان شکاف به حدي باشد که وسيله مورد نظر تراز خود را از دست بدهد نياز به تعمير اساسي داشته و مي بايست وسيله چوبي از محل اتصال موردنظر باز شده و پس از قرار دادن مقداري چست چوب در بين اتصال، آنرا با پيچ دستي بسته و به مدت يک ساعت در محلي که فشار يا تکاني به آن وارد نشود نگهداري نمائيد.

حالت دوم: اگر شکاف ايجاد شده چندان محسوس نباشد، مي توان از آن چشم پوشي نمود، چراکه اين مورد کاملا طبيعي است؛ حال در صورت تمايل شما به رفع اين شکافها، مي بايست اقدامات زير را با دقت دنبال نمائيد:
1) ابتدا مقداري مل (خاک بتونه)، سيريش و پودر زرد رنگي بنام گل ماشين بمقدار خيلي كم (که در صنعت چوب کاربرد دارد) را با آب مخلوط نموده تا ماده خمير گونه اي که تقريبا به رنگ چوب روس خودرنگ مي باشد، بدست آيد.
2) در اين لحظه بوسيله خمير حاصله، شکاف هاي مورد نظر را پر نمائيد.
3) در مرحله آخر براي همرنگ شدن رنگ تعمير شده با چوب روس از اسپري کيلر فوري استفاده نمائيد. براي اين کار بعد از خشک شدن سطح بتونه شده، مقدار از اسپري را بروي سطح خشکي پاشيده و بوسيله قلموي ريز بروي بتونه بکشيد. البته در اکثر موارد نيازي به استفاده از اسپري کيلر نيست زيرا خمير بدست آمده تقريبا همرنگ چوب روس مي باشد.

با مبلمان قديمي چه کنيم؟ آنها را دور بريزيم يا بازسازي نماييم؟

ممکن است در زير زمين يا گوشه کنار منزلتان چند قطعه مبلمان رنگ و رو رفته پيدا شود. در اينگونه موارد بايد ابتدا بررسي کنيد آيا ارزش بازسازي دارند يا نه و اگر ارزش بازسازي داشتند بايد ببينيد از بين دو گزينه زير کداميک مناسب تر ست: ترميم پرداخت موجود بر روي آنها، يا زدودن کامل پرداخت قديمي و پرداخت مجدد آن.

ترميم کنيم يا از خيرش بگذريم؟ در بيشتر موارد، آنچه باعث دلزگي افراد ميشود پرداخت نامطلوب مبلمان نيست، بلکه عيوب ساختاري پيشرفته در آن است از جمله: روکش ورآمده يا کنده شده، اتصالات ضعيف، قطعات شکسته و غيره. در اينگونه موارد پرداخت مجدد مبلمان شايد ارزش وقت و زحمت لازم را نداشته باشد. درست است که زدودن و پرداخت مجدد قطعات مبلمان يکي از بهترين راهکارها براي تعمير و بازسازي مبلمان قديمي است ولي بايد دانست که زدودن لايه هاي قديمي رنگ و پرداخت، کار پر دردسر و قت گيري است. از اين رو پيش از آنکه کار را به طور جدي آغاز نماييد نخست بخش کوچکي را بزداييد تا از زيبايي چوب زيرين اطمينان حاصل شود؛ سپس با پارچه اي، بخش رنگ زدايي شده را با آب يا حلال هاي معدني، تر کنيد تا رنگ و بافت اصلي چوب کاملا مشخص شود. تمام رنگ ها و پرداخت ها را مي توان زدود، برخي را به آساني و برخي ديگر را به دشواري. مراقب پرداخت هاي ضخيم، شفاف و پلاستيکي شکل باشيد که معمولا بر بروي سطوح ميز پيشخوانها استفاده مي شود. اينگونه پرداخت ها در مقابل اکثر حلال هاي شيميايي مقاومت نشان مي دهند و زدودن آنها با سمباده ممکن است باعث آسيب به زير ساخت مبلمان شود. رنگهاي شيري که از جمله بادوام ترين و قديمي ترين پرداخت ها مي باشند نيز در مقابل برخي زداينده هاي رنگ مقاوم اند، از اين رو بهتر است براي اينگونه پرداخت ها از قلياب و يا زداينده هاي مخصوص رنگ هاي شيري استفاده کنيم. نکته ي مهم اين است که “آيا اين زحمت ارزشش را دارد؟”

چه مواقعي اقدام به بازسازي پرداخت کنيم؟

بسياري از قطعات مبلمان و کابينت آشپزخانه داراي پرداختهاي شفافي بر روي لايه اي از رنگ هستند. اگر پرداخت کامل بوده و پوسته نشده و در هيچ کجاي مبلمان نمي توان ناحيه ي بزرگي يافت که پرداخت آن از بين رفته باشد، ميتوان فرآيند بازسازي را به آساني انجام داد. فرآيند بازسازي ممکن است شامل عمليات متعددي باشد از جمله: پاک کردن، زدودن لکه هاي سفيد، هموار کردن خراش هاي سطحي، ترميم خراش ها و خش هاي عميق، پرکردن سوراخها و صدمات احتمالي، و اعمال يک دست پرداخت مجدد. گاهي براي رسدن به نتيجه ي مطلوب بايد تمام مراحل فوق را (به ترتيب) انجام دهيم.

پاک کردن:

کار را با پاکسازي سطحي پرداخت قديمي آغاز کنيد. اگر سطح کار زياد کثيف نيست از محلول آب صابون رقيق استفاده کنيد و اگر سطح کار آغشته به آلودگي هاي روغني، گريس و يا واکس باشد از حلال هاي قوي تر و معدني استفاده کنيد. اگر کثيفي خيلي زياد باشد از پشم فولاد شماره چهار صفر (0000) استفاده کنيد تا زدودن آلودگي از سطح کار آسان تر شود. گاهي اوقات از اين نکته متعجب خواهيد شد که با پاک کردن ساده ي سطح کار، مبلمان به وضعيتي مي رسد که به راحتي مي توان از آن استفاده نمود.

زدودن لکه هاي سفيد:

وقتي سطح کار را از آلودگي هاي روغني و واکس پاک مي کنيم ممکن است لکه هاي سفيدي که بر اثر ريخته شدن آب به وجود مي آيند خود نمايي کند. اين لکه ها عموما به راحتي پاک مي شوند ولي اگر بد قلقي کردند، بهترين راه، استفاده از پارچه ي آغشته به الکل صنعتي است. توجه داشته باشيد که پارچه بايد فقط کمي به الکل صنعتي آغشته شود و نبايد پارچه را کاملا در الکل صنعتي غوطه ور کرد به طوري که کاملا اشباع شود. الکل غليظ ممکن است سبب زودگي ناخواسته ي اصل پرداخت شود.

مالش سطح کار:

اگر کيفيت سطح کار بطور کلي خوب باشد وفقط در برخي قسمتها خراشهاي سطحي ايجاد شده باشد، کافي است سطح کار را به پشم فولادي چهار صفر مالش دهيد. ابتدا پشم فولادي را به واکس خميري آغشته کنيد و سپس در جهت الياف چوب آن را مالش دهيد؛ بدين صورت مي توان خراشهاي سطحي و باريک را برطرف نمود. بي درنگ پس از پايان مالش، سطح کار را از واکس اضافي پاک کنيد و اجازه دهيد خشک شود تا درخشندگي موردنظر بوجود آيد. براي دستيابي به سطح کاملا براق و درخشنده، از ترکيبات مالشي و پوليشي مورد استفاده در صنعت نقاشي خودرو استفاده کنيد.

نازک کاري هاي پاياني:

وقتي سطح کار از آلودگي ها پاک شد، تمام خراش ها و عيوب سطحي خودنمايي مي کنند. اکثر فروشگاههاي رنگ و يراق، انواع پرداختهاي محتلف را با رنگهاي متنوع عرضه مي کنند. برخي از انواع پرداخت ها که براي لکه گيري ساخته شده اند به صورت ماژيک مي باشند و به همان صورت نيز به کار مي روند. نوک اين ماژيک ها از نمد ساخته شده است و به راحتي مي توانيد آن را در راستاي خراش و خراشيدگي هاي هدايت کنيد تا پرداخت زدوده شده در آن قسمت، ترميم شود. بهتر است چند ماژيک با سايه هاي نزديک به آنچه مبلمان شماست بخريد و پس از آزمودن آنها، از بهترين شان استفاده کنيد. گاهي نيز حالت ترکيبي از دو يا چند ماژيک، بهترين نتيجه را مي دهد. همچنين، انواع واکس براي پرکردن سوراخ ها و آسيب هاي عميق نيز وجود دارد. برخي از اين واکس ها به صورت گچ تخته سياه ساخته مي شود. شيوه ي کا با اين واکس ها بدين گونه است: ابتدا واکس را بر روي سوراخ بماليد تا سوراح را پرکند. سپس با لبه ي کارت اعتباري يا لبه ي کاردک يا ليسه، سطح کار را صاف کنيد تا هموار شود.

پوليش فرانسوي:

پوليش فرانسوي يکي از راهکارهاي قديمي براي اصلاح کيفي سطح کار پرداختهاي شفاف است. در واقع پوليش فرانسوي چيزي نيست به جز اعمال يک لايه ي نازک شلاک (لاک الکل) با تکه اي پارچه بر روي سطح کار. اينگونه پوليش فرانسوي به خوبي فرسودگي هاي کوچک و سطحي را برطرف مي کند ولي نقطه ضعف آن اين است که در مقابل گرما و الکل کوچکترين مقاومتي از خود نشان نمي دهد؛ بعلاوه لازم است مهارت و تجربه ي کافي داشته باشيم تا سطح کار از کيفيت مطلوب برخوردار شود.

لايه محافظ:

اگر ضخامت پرداخت قديمي نازک شده باشد و احتمال آسيب به آن زياد باشد مي توان لايه ي پرداخت ديگري به عنوان لايه ي محافظ برروي آن اعمال نمود. بطور کلي مي توان گفت که تقريبا بر روي تمام انواع پرداخت ها مي توان لايه ي محافظي از همان جنس اعمال نمود. ولي اگر مطمئن نيستيد نوع پرداخت قبل چيست، بهتر است از گزينه هاي ايمن تر استفاده کنيد. ابتدا سطح کار را پاک کنيد و با سمباده ي دانه 320 آن را بساييد. مراقب باشيد که سمباده کاري باعث زدودن کامل سطح پرداخت و رسيدن به زير ساخت چوبي نشود. در صورتي که پرداخت را سهوا از بين برديد مجبور خواهيد شد اقدامات ترميمي لازم را انجام دهيد. اگر در بازار رنگ و پرداخت محل اقامتتان يافت شود، بهتر است از پرداخت زينسر استفاده کنيد چرا که به هرگونه پرداختي مي چسبد و با تمام پرداختها از جمله پرداخت هاي آب پايه سازگاري دارد. يک دست را به عنوان آستر بزنيد و سپس تا رسيدن به درخشندگي و شفافيت دلخواه، چند دست بزنيد. پلي اورتان هاي روغن پايه را نيز مي توان بر روي تمام انواع پرداخت به کار برد. اين پرداختها، دوام بيشتري نيز دارند. يکي ديگر از راهکارها استفاده از رنگ هاي روغني است.

پرداخت مجدد:

در صورتيکه هيچکدام از راهکارهاي فوق مناسب نبود، اقدام به زدودن پرداخت قديمي و اعمال پرداخت مجدد نماييد. زدودن پرداخت مبلمان هاي بسيار قديمي باعث کاهش ارزش آنها مي شود از اين رو پيش از اقدام به کار ابتدا از خبرگان عتيقه بخواهيد مبلمان شما را ارزيابي نمايند. از طرف ديگر قطعات کهنه و فرسوده ي معمولي اگر بخوبي پرداخت زدايي شده و مجدد پرداخت بخورند، ارزش افزوده ي زيادي حاصل مي شود. شخصا براي زدودن لايه هاي پرداخت قديمي از شيوه هاي ترکيبي استفاده مي کنم. با کمک سشوار صنعتي مي توانيد لايه هاي ضخيم رنگ و پرداخت را نرم کرده و سپس بزداييد. سپس با استفاده از خمير زداينده ي رنگ مي توانيد با قيمانده هاي پرداخت را از گوشه ها و کنج ها پاک کنيد. در مورد لايه هاي رنگ و پرداخت نازک و يا آنهايي که فقط يک دست بر روي آنها اعمال شده، مستقيما به سراغ زداينده هاي شيميايي برويد. هر دو روش فوق از سمباده کاري سطح کار آسان تر و سريع تر خواهند بود و بعلاوه احتمال صدمه رساندن به زير ساخت چوبي و يا روکش چوبي که درست در زير لايه ي پرداخت قرار دارد نيز وجود نخواهد داشت. در اينجا لازم است در مورد پرداخت هايي که پيش از سال 1356 ه.ش (1978 م.) ساخته مي شدند هشدار دهيم، اين پرداخت ها حاوي “سرب” هستند، در نتيجه اگر مطمئن نيستيد که پرداخت موردنظر پس از سال 1356 ه . ش ساخته شده است يا خير، به هيچ وجه آن را با سمباده کاري نزداييد و از سشوار صنعتي نيز براي گرم کردن و زدودن آن کمک نگيريد. در اين موارد، استفاده از زداينده هاي شيميايي، ايمن تر و بهداشتي تر خواهد بود؛ فقط توجه داشته باشيد پيش از دور ريخت آنها از خشک شدن حلال و سفت شدن تفاله اي رنگ زدوده شده اطمينان حاصل کنيد. براي راهنمايهاي بيشتر در مورد شيوه ي صحيح زدودن رنگ هاي محتوي ترکيبات سربي به دفتر کنترل آلودگي هاي سربي وزارت بهداشت مراجعه نماييد. گاهي زدودن لايه هاي قديمي رنگ باعث نمايان شدن چوب زيباي زير آن مي شود؛ گاهي نيز زدودن رنگ ها باعث هويدا شدن جوربندي نامناسب نقوش چوبي در يک مبلمان يا ترکيب بندي بدشکل گونه هاي مختلف چوب در کنار هم مي شود، در اينگونه موارد اصلا نگران نباشيد چراکه به هر حال مي توانيد از انواع مختلف گزينه هاي رنگ و پرداخت موجود در بازار براي پرداخت مجدد آن استفاده کنيد. (مآخذ: فصلنامه صنايع چوب و کاغذ)

 

چگونه ميتوان روكش مبل (مبلهاي پارچه اي) را تميز كرد؟
ضمن تشکر از شما دوست عزيزي که در مورد چگونگي تميز کردن روکش مبل سئوال نموده ايد به اطلاع شما و ديگر دوستاني که احتمالا چنين سئوالي را دارند ميرسد که اين جوابيه فقط در مورد مبل هاي داراي روکش پارچه اي مي باشد و نه غير. و اما جواب شما دوست عزيز…

لوازم و مواد مورد نياز براي تميزکردن روکش مبل:
1- يک عدد شامپو من يا شامپو فرش (حتي الامکان از شامپو من استفاده شود.)
2- يک عدد ظرف تميز و قاشق
3- مقداري آب ولرم يا نيمه گرم
4- يک عدد اسفنج تميز
5- مقداري (در حد نياز) پارچه سفيد و تميز مرطوب شده
6- سشوار يا خشک کن برقي

مرحله اول: ابتدا آب نيمه گرم را داخل ظرف تميزي که براي اين کار تهيه نموده ايم ريخته سپس مقداري (چند قطره) از شامپومن را به آب نيمه گرم (ولرم) اضافه مي کنيم. (مقدار مايع شامپو نبايد به حدي باشد که کل محلول بدست آمده را لزج يا ليز و چسبناک کند. بمنظور اينکه با اين مشکل برخورد نکنيد پيشنهاد مي کنيم شامپو را بصورت قطره به قطره به آب نيمه گرم اضافه کنيد.)

مرحله دوم: محتويات داخل ظرف (آب و شامپو) را با قاشق هم مي زنيم و اين کار را تا آنجايي ادامه مي دهيم که محلول کف کند.

مرحله سوم: کف حاصله را (تذکر: دقت کنيد که فقط کف حاصله نه محلول آب و شامپو) با اسفنج تميزي که از قبل تهيه نموده ايم برداشته و بر روي لکه اي که روي روکش پارچه اي مبل ايجاد شده مي کشيم.

مرحله چهارم: در اين مرحله مي بايست بوسيله دستمال پارچه اي سفيد و تميز مرطوب شده، بر روي همان لکه موردنظر که با اسفنج آغشته به کف، آن را تميز يا در واقع نيمه محو کرده ايم بکشيم تا کاملا لکه بر طرف گردد.

مرحله پنجم: و در آخر با سشوار محل خيس شده را کاملا خشک ميکنيم تا اثري از رطوبت بر روي روکش مبل باقي نماند.

(در پاسخ به سوال سرکار خانم فرزانه فرخي فر)

 

6 نکته مهم در مورد نگهداري مبلمان :
1- مبلمان خود را در مجاورت رطوبت و گرماي شديد قرار ندهيد.

2- هنگام جابجائي از کشيدن وسيله بروي زمين خودداري کنيد.

3- کف ساختمان به دليل شيب بندي داراي پستي و بلندي مي باشد، لذا پس از قرار دادن کالا در محل موردنظر از تعادل تماس کليه سطوح زيرين آن اطمينان حاصل کنيد و در صورت نياز از قطعاتي جهت پايداري کامل استفاده شود.

4- برخي مواد پاک کننده شيميايي، لوازم آرايشي و اشياء خيس موجب صدمه زدن سطوح رنگ خواهد شد.

5- براي پاک کردن سطوح چربي از اسپري، محلول و يا پوليش هاي مخصوص استفاده کنيد.

6- وسايلي که داراي ساختاري مشابه صندلي و يا چهارپايه مي باشند هيچگاه نبايستي برحسب عادت به نحوي مورد استفاده قرار گيرند که از حالت تعادل خارج گردند. اين عمل در درازمدت باعث بروز اشکال در محل هاي اتصال کالا خواهد شد.

(نقل از ماهنامه بازار مبل ايران)
آشنائي با انواع چوب ها

راش: Brich

نام علمي اين چوب Fagus orientalis نام فارسي و بومي راش و مرس و نام انگليسي آن Beech است. از خواص ظاهري چوب راش درون نامشخص و به رنگ کرم مايل به قرمز است. دواير ساليانه فشرده و در نتيجه در مقاطع طولي داراي خطوط کم و بيش مشخص ناشي از آن است. از بارزترين خصوصيات شايد بتوان به پره هاي چوبي در مقاطع طولي اشاره کرده که در مقطع شعاعي به پرمگس و در مقطع مماسي به دوک معروفند و اين پره ها به صورت لکه هاي قرمز ديده ميشود. چه بسا گاهي اين پرمگس هاي زيبا عيب محصوب ميشوند چرا که به عقيده نجاران اين بخشهاي چوب پس از رنگ کاري سياه ميشوند. گونه راش چوبي نيمه سنگين و داراي بافتي همگن و تقريبا مقاوم در برابر حشرات و قارچهاست. گرده بينه هاي درجه 1 و 2 راش در ايران بيشتر به مصرف کارخانجات روکش و تخته لايه مي رسد و گرده بينه هاي درجه 3 پس از تبديل به الوار به بازار تهران (پل چوبي) روانه مي شوند. بنا به اطلاعات بازار ميزان تفاوت قيمت آن در 6 ماهه نخست در بازار تهران بوده است. به دليل بافت همگن و درجه سختي مناسب اين چوب بيشترين تقاضا را براي خريد به منظور تهيه مبل در بازار دارد. همچنين به دليل قابليت آغشتگي با انواع محلولهاي حفاظتي بيشترين گونه مصرفي در کارخانه هاي اشباع است. البته اخيرا گونه هاي خارجي راش از طريق آذربايجان وارد ايران شده است که بنا به ادعاي مبل سازان و فرشندگان چوب کيفيت چوب راش ايراني را ندارد ولي به دليل ابعاد و رطوبت مناسب تخته ها ميزان ضايعات کمتري، در امر فرآيند توليد دارد.

توسکا: Alnus

دو گونه توسکاي قشلاقي و ييلاقي به نام هاي علمي Subcordate Alnus و Glutionose Alnuse در ايران وجود دارد. نام هاي محلي توسکا، تسکا و توسه است. چوب درون نامشخص، رنگ کرم مايل به قرمز، دواير ساليانه پهن با حدود نسبتا مشخص و موجدار در مقطع عرضي و پره چوبي آجري شکل قرمز رنگ در مقطع شعاعي و دوک هاي ظريف (پره ها) در مقطع مماسي از خصوصيات ظاهري چوب است. چوبي نيمه سنگين تا سبک است که به دليل پرداخت و رنگ پذيري شکاف خوري و ابزار خوري خوب در صنعت مبلمان مصرف دارد ولي کم دوام بوده که البته در آب دوام قابل توجهي دارد. بيشترين ميزان فروش را در بازار چوب فروشان پس از راش را داراست که البته در حال حاضر مهمترين مورد مصرف آن طبق آمار موجود در کارخانجات تخته لايه سازي آن در برابر آب در ساختن بناهاي آبي نيز مصرف ميشود. قيمت چوب توسکا به صورت الواري در سال بوده است.

افرا: Maple

اين خانواده داراي گونه هاي مختلفي در ايران است از جمله ميتوان افرا پلت، افرا شيردار و کيکم را نام برد. بزرگترين و فراوان ترين افراي ايران اپلت با نام علمي insigne Bosso و نام انگليسي Maple است. اين گونه چوب درون نامشخص، چوب سفيد مايل به کرم با درخشندگي کم و بيش صدفي دارد. دواير ساليانه به دليل فشردگي چوب تابستانه در مقطع عرضي کاملا مشخص و در مقطع مماسي نقوش مواج و در مقطع عرضي نقوش رگه اي مانند ايجاد کرده است که پره هاي چوبي ظريف و قهوه اي رنگ و براق در دو مقطع مختلف طولي به صورت لکه ها و دوک ها نمايان است. چوبي نيمه سنگين با پرداخت آسان و هم کشيدگي کم باعث شده تا در صنعت مبلمان و روکش گيري جايگاه ويژه اي داشته باشد.

چوب روسي :

واژه چوب روسي در بازار چوب ايران به هر نوع چوب سفيد رنگ وارداتي از روسيه تلقي ميشود و کاربرد آن هم چندان تفاوتي نمي کند در حاليکه اين چوب سفيد خود شامل گونه هاي کاملا متفاوت چون نراد، نوئل و انواع کاجها مي شوند. همچنانکه گفته شد يکي از گونه هاي چوبي که به چوب روسي معروف است Abies يا نراد است که نام رايج آن در دنيا Fir و Sapen است. اين چوب فاقد درون چوب مشخص و به رنگ سفيد مايل به قرمز، فاقد مجاري صمغي، راست تار، سبک، واکشيدگي و همکشيدگي کم، قابليت ترک خوردن کم هنگام خشک شدن، بسيار خوش کار، سنباده خوري خوب، ميخ خوري و پيچ خوري عالي هستند ولي با وجود تمام مزايا به راحتي در مقابل قارچها دچار مرض لکه آبي يا لکه قرمز ميشوند از استحکام آن مي کاهد. حشرات نيز علاقه زيادي به لانه گزيني و تخم گذاري در آن دارند و بايد توجه داشت که چوبها داراي رگه قرمز به هنگام خشک شدن کاملا تاب بر مي دارند. اين چوب به علت سبکي و ضريب الاستيته بالا از بهترين چوبها براي اسکلت ساختمان هاست. الياف بلند و خمير سفيد آن در کاغذسازي مصرف فراوان دارد. در ايران اين چوب غالبا در صنايع مبلمان استفاده مي شود.

ماهاگوني يا آکاژو :

آکاژوها به دو دسته آکاژوي آمريکايي و آفريقايي تقسيم ميشوند که اغلب آکاژوي آفريقايي در بازار ايران يافت ميشود. نام علمي اين گونه Khaya inveeonsis و از خانواده Miliacea است. نام هاي محلي متفاوتي در کشورهاي مختلف آفريقا دارد. درون چوب قرمز رنگ و برون چوب نازک سفيد مايل به صورتي رنگ دارد. بافت يکدست و وجود پرمگسهاي درخشان و براق که با تغيير جهت نور درخشش متفاوتي دارند از ويژگيهاي شاخص اين چوب است. در مقطع شعاعي نقوش نواري صدفي و در مقاطع مماسي نقوشي متنوع چون موجي، مجعد، جناغي دارد. يکي از پرمصرف ترين چوب هاي دنيا براي تهيه روکش هاي قيمتي است. به دليل همکشيدگي و واکشيدگي کم در هنگام خشک شدن کمتر دچار عيب مي شود. ضربه پذيري خوب، پرداخت عالي، پيچ خوري و ميخ خوري بالا از خصوصيات بارز اين چوب است ولي رنگ پذيري و واکس خوري بايد همراه با بتونه کاري انجام شود. در تهيه روکش و مبلسازي بيشترين مصرف را داراست. به دليل ضربه پذيري و ضريب الاستيسيته بالا در تهيه قايق هاي بادباني و تفريحي مناسب است.لازم به ذکر است که چوبهاي ديگري نيز تحت عنوان آکاژو در بازار ديده ميشوند که اسامي واقعي آنها سيپو، کيسپو و ساپلي است.

26 thoughts on “چگونه ميتوان روكش مبل (مبلهاي پارچه اي) را تميز كرد؟

  1. ريحانه says:

    با عرض سلام و خسته نباشيد من چند تا سوال دارم در مورد چگونگي تمييز كردن پارچه مبل و از بين بردن بو بد ان مبل ما پارچه اي هست و مقداري مخمل كار شده قسمت هاي پشت و زير و بغل رو نميدونم چطور تميز كنم كه بوي بد از بين بره لطفا جواب بدين ايا استفاده از بخار شو براي از بين رفتن بو اثر خوبي داره يا نه لطفا به ايميلم جواب بدين ممنون .

  2. سمانه says:

    با سلام برای تمیز کردن مبل از اسکاج نرم میشه استفاده کرده به پارچه مبل آسیب نمیرسونه.

  3. نسرین says:

    سلام. درمورد مبلمان استیل سوالی داشتم. برای تمیز کردن دشک دوبل وبدنه اونهم رنگ روشن چگونه باید تمیزش کنیم؟

  4. رها پناه says:

    سلام من رها هستم،ميخواستم بپرسم که میشه مبلو توی خونه خودم بشورم و بزارم خشک بشه آخه دخترم روی مبل ادرار کرده و مبلم که رنگش
    شیریه لک شده جنسش پارچست. آیا با شستشو در خانه مبل زرد نمیشه (لک نمیزنه)

    • ماندانا says:

      با سلام ، در تولیدات ما چنین مشکلاتی هرگز وجود نخواهد داشت ، راهی برای اینکه شما بتوانید به مشکل آن مبل سامان بدهید وجود ندارد مگر اینکه روکش مبل را برداشته و لایه های زیرین آن را با فوم یا اسفنج سی کیلو جایگزین کنید که نیاز به روکوبی خواهد داشت
      اما معمولا مبل صدمه خواهد دید که پیشنهاد می کنیم مبل بعدی را از یک تولیدی حرفه ای خریداری کنید

  5. الي says:

    خواستم بدونم اگر پارچه مبل مخمل باشد و بعد از شسته شدن پرز مي دهد چه بايد كرد؟ بعضي جاهاي پارچه هم در اصطلاح حالت كچلي گرفته و وقتي روي مبل مي نشينيم لباس پر از پرز پارچه مي شود؟

    • ماندانا says:

      پارچه هر چه پرزهای بلندتری داشته باشد بر اثر سایش احتمال جدا شدن پرزها از هم بیشتر می شود ، پارچه مخمل لطافت و راحتی خاص خود را دارد اما سایش آن به مرور از ویژگی های این نوع پارچه می باشد
      در خصوص اینکه چه باید ، تا زمانی که از آن مبل با پارچه مخمل استفاده میکنید احتمال سایش آن وجود دارد و چون پارچه کهنه شده باید تعویض گردد ، در آینده سعی کنید در انتخاب پارچه مبل دقت کنید ، پارچه های که ما در ساخت مبل از آن استفاده می کنیم خوشبختانه چنین مشکلاتی ندارند چون از مخمل استفاده نمی کنیم

  6. الهه says:

    باعرض سلام وخسته نباشید من دوسال هست که مبلی با قیمت بالا به رنگ قهوه ای خریدم ولی پارچه اون متاسفانه سایه انداخته مخصوصا دسته مبلمانم یک نفر گفت اسپری مات کننده پارچه تهیه واستفاده کنم به نظر شما این راه حل خوبی است؟ ممنون میشم پاسخ من رو بدین

  7. زینت says:

    با سلام مبلمان استیل 9 نفره و نهار خوری هشت نفره دارم با چوب راش میخوام روکش عوص کنم اولا میتونم رنگ چوب که قهوه ای است رو عوض کنم به سفید وطلایی واز روکش مخمل ساده به رنگ صورتی چرک استفاده کنم با از پارچه رومبلی ترک ساده با همیین تم در ضمن مبلها طرح سلطنتی است ایا میتوانم از تشک دوبل استفاده کمم ممظورم اینه که میشه تشکهارو دوبل کرد ضمنا تقریبی بفرمایید با رویه چقدر هزینه داره

  8. پارمیس says:

    سلام خسته نباشیم ببخشید واسه تمیز کردن مبل استیل که روکش ساتن داره چه بایست کرد ممنون
    پاسخ به پارمیس عزیز :
    لطفا به بخش خواندنی های سایت مراجعه کنید ما در این خصوص قبلا توضیحات مفصلی منتشر کرده ایم

  9. الهام says:

    سلام به تازگی روکش مبلمانمو تعویض کردم و متاسفانه پارچه خیلی سایه روشن داره .بطوریکه ازاردهنده شده راهی هست که این حالتش برطرف بشه

  10. نوید says:

    دروود
    روکش کفی های مبل با پارچه ی نانو رو شستیم
    حالا که میخوایم جا بزنیم یکم کوچیک شده باید چکار کنیم جا باز کنه؟
    سپاس

    با یک دمای ملایم کمی بخار و اتوکنید
    ما خودمان از پاچه نانو به ندرت برای مبلمان استفاده میکنیم و عمدتا از آن در ساخت کوسن و آن هم به خاطر این است که طرح های گلدار پارچه نانو متمایز است . و معمولا تا مشتری اصرار نکند استفاده نمیکنیم چرا که این نوع پارچه ارجعیت خاصی جز اسم ندارد
    البته باید به چند نکته هم توجه داشته باشید اول اینکه باید ذکر میکردید این پارچه نانو را از کدام قسمت مبل جدا کرده اید اگر نشیمن مبلمان شما زیب خور است و پارچه نانو بر روی نشییمن زیب خور بوده است و شستید و دیدید جا نمی رود به این خاطر نیست که پارچه جمع شده است ، چون نشیمن فوم سرد یا هر نوع فومی تخت فشار در دراز مدت چند میلیمتر به طرفین کشیده میشود یعنی فوم سرد مثلا 40 ثانت عرض در طی دو سال یا ده سال روی آن که می نشینید عرض آن ممکن است بشود 40 ثانت و یک یا دو میلیمتر که با فشار دوباره درون کار قرار میگیرد، با کمی فشار دوباره در قالب دوخته شده قرار بدهید . اگر برای کوسن است که الیاف را فشار بدهید .در کل مشکل و موضوع خاصی نیست

  11. ناشناس says:

    سلام میخواستم ببینم وقتی مبلمون روکش ورق طلا داره واسه براق ترشدنش وتمیز کردنش ازگردو خاک ازچی استفاده کنیم؟؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *